Ugrás a tartalomra

Világbajnoki döntőbe jutottak a szerb kosarasok

2023.09.08
13:07
2023.09.08
13:30
Forrás
Pannon RTV
Szerbia kosárlabda-válogatottja a világbajnoki cím megszerzésére legesélyesebb Kanadát 95:86-ra legyőzve jutott a torna fináléjába.

Az észak-amerikai csapat jobban kezdte a mérkőzést, de a szerbek Bogdan Bogdanović vezetésével gyorsan magukra találtak, és már az első negyedet nyolc pontos előnnyel zárták. Innen pedig már nem volt visszaút a kanadaiak számára, mivel Pešić edző csapata kiválóan védekezett. Aleksa Avramović teljes mértékben levette a pályáról a kanadaiak legjobb játékosát, Shai Gilgeous-Alexandert, aki mindössze 15 pontig jutott a találkozón.

A szerbeknél a csapatkapitány Bogdan Bogdanović volt a legeredményesebb 23 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal. Őt eredményességben Dobrić és Milutinov követte 16-16 ponttal. Szerbia válogatottja ismét megmutatta, hogy igazán jó csapat, mivel a 11 játékosból 9-en is feliratkoztak a pontszerzők közé. Szerbia ellenfele a döntőben az Amerikai Egyesült Államok és Németország találkozó győztese lesz, amit ma 14 óra 40 perckor játszanak.

A világbajnokság döntőjét vasárnap játsszák.

A szerb csapatnak Aleksandar Vučić államfő is gratulált.

kosárlabda
kosárlabda világbajnokság

Most

15:50, Frissítve: 17:11

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.