Ugrás a tartalomra

Víz alatti céllövészet Szabadkán

2019.02.24
15:56
2019.02.24
16:55
Forrás
Pannon RTV
Víz alatti céllövészetben mérték össze tudásukat Szerbia búvárai szombat délután Szabadkán.

A sétaerdei medencében nem volt könnyű célozni, hiszen a versenyzők palack nélkül, vagyis szabad tüdővel merültek a víz alá.  

A helyi Spartacus Búvárklub által megszervezett sporteseményre 30 versenyző jelentkezett. A búvárok számára nagy kihívás a verseny teljesítése, hiszen szabad tüdővel, úgynevezett apnea technikával kell a táblára kihelyezett öt körből mindbe kétszer betalálni.

Ivan Čanović, versenyző: „Öt kis céltáblánk van a víz alatt, amelyeket három méterről kell eltalálni. Minden számít, az idő, a gyorsaság és a precizitás is, tehát az összpontszám eléggé összetett. A versenyzők nagyszerűek, szóval meglátjuk, mi lesz a végére.”

Több női versenyző is medencébe ugrott szombaton. Sisa Ágota szerint ebben a sportban nincs nagy különbség a két nem kihívásai közt.

Sisa Ágota, versenyző:
„- Szerintem ugyanarra képesek vagyunk, mint ők, csak gyakorlás kell.
- A medencében lévő idődet hogyan írnád le, mennyire voltál magaddal megelégedve?
- Nem igazán, mert nem sikerült teljesen teljesítenem, de majd kiderülnek az eredményeimen.”

Idén a szabályrendszer is változott - mondta el Milan Pavković a Spartacus Búvárklub edzője. Ebben az évben tíz perc állt a versenyzők rendelkezésére és a pontosság is nagy szerepet kapott.

Milan Pavković, szervező, edző, Spartacus Búvárklub: „A biztonságot a lehető legmagasabb szintre emeltük, ha a töltés alkalmával a céltábla mellé céloz a versenyző, diszkvalifikációval büntetendő, ahogy a sportemberhez nem méltó viselkedés is, illetve a testtel, vagy a puskával való átlépés is. A versenyzőktől azt kérjük, hogy tartsák be a megadott határidőt. Nem haladhatják meg a 10 percet, viszont nem jár plusz pont, ha előbb fejezik be a versenyt.”

A nők kategóriájában Milina Petrović volt a legjobb, a férfiak egyéni versenyét pedig Ivan Čanović nyerte, a legeredményesebb klub a szabadkai Spartacus lett.

Szabadka
búvár
céllövészet

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.