Ugrás a tartalomra

Vizes vb: A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott a negyeddöntőben

2022.06.30
07:11
2022.06.30
13:43
Forrás
MTI
A magyarok az 5-8. helyért első mérkőzésüket az Egyesült Államokkal fogják játszani.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédő Olaszországtól a hazai rendezésű világbajnokság szerdai negyeddöntőjében a Margitszigeten, így az 5-8. helyért folytatja szereplését. Az olaszok elsősorban a négygólos Francesco Di Fulvio, illetve kapusuk, az 55 százalékos hatékonysággal védő Marco Del Lungo révén magabiztosan diadalmaskodtak. A magyarok az 5-8. helyért első mérkőzésüket pénteken az Egyesült Államok csapatával játsszák.

Magyarország és Olaszország az előző világbajnokságon a négy között találkozott egymással. Akkor az olaszok 12-10-re nyertek a sérült Varga Dénest gyakorlatilag nélkülöző magyarok ellen - a világ egyik legjobbja akkor egy ujjtörés miatt csak perceket töltött a vízben - és végül meg sem álltak az aranyéremig. Tavaly a tokiói olimpián 5-5-ös döntetlent játszottak egymással a csapatok a csoportkörben.

A magyar női vízilabda válogatott viszont este 9 órától a döntőbe jutásért játszhat. A magyar hölgyek Hollandia legjobbjaival csapnak majd össze. Amennyiben nyernek, akkor az éremszerzés már biztosnak mondható.

vizes vb
vízilabda

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.