Ugrás a tartalomra

XI. Vajdasági Vágta a szabadkai lóversenypályán

2023.05.27
14:45
2023.05.27
18:39
Forrás
Pannon RTV
Kialakult a döntők mezőnye, amelyeket 18 óra 10 perctől élőben követhetnek a Pannon TV műsorán. A felnőtt mezőnyben Temerin, Szabadka, Kishegyes és Bajsa lovasai mérik össze tudásukat, míg a kishuszároknál Zombor, Kishegyes, Orom és Péterréve.

Délben az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a XI. Vajdasági Vágta a szabadkai lóversenypályán. Az esemény ünnepélyes megnyitóján Bunford Tivadar a Haló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány elnöke elmondta, hogy a lovasok ne ellenfeleket lássanak egymásban hanem sporttársakat. A Pannon RTV kérdésére Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke pedig kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben egyre népszerűbb a lovassport Vajdaságban.

Az idei Vajdasági Vágtán 13 lovas és 6 kishuszár verseng a szabadkai lóversenypályán. Az előfutamok 13 órakor kezdődtek, 14 órakor pedig a kishuszárok szálltak nyeregbe. A vajdasági vágta döntőjét 18 óra 30 perckor rendezik meg. A XI. Vajdasági Vágta első három helyezettje, a nyertes kishuszár, valamint Szabadka, mint a rendező város lovasa vehet részt majd a budapesti Nemzeti Vágtán.

Előfutamok:

Az első előfutamot a Kishegyest képviselő Czékus Árpád nyerte Déva Szándék nevű lován. A második helyen Bácskossuthfalva lovasa Rostás Zsolt végzett. A futamban harmadikként Koncz Dorottya ért célba Bácsfeketehegy színeiben. A negyedik helyen pedig Zenta lovasa Remete Tamara végzett.

A második előfutam győztese Cékus Noémi, Szabadka lovasa. Második helyen futott be Tornyos lovasa, Homolya Ivett Liktor Crown hátán, harmadikként pedig Zobnatica lovasa, Kisutcai Miklós Linda Oaks-szal ért célba.

A harmadik előfutamból Bajsáról Balaton Dóra és Luszi kerültek ki győztesként. Másodikként Magyarkanizsa képviseletében Kelemen István és Titán futottak be. Adorján lovasát a futam indulása előtt kizárták, két kiugrás miatt.

Temerin lovasa, Földes Luca nyerte meg a negyedik előfutamot, Fantáziával. Második helyen Óbecse lovasa, Papp Géza lovagolt be a célba Lindával.

Földes Luca, Temerin lovasa: „Kállai Attilának gratulálni szeretnék, mert Fantázia már 14 éves, és még mindig nagyon fitt állapotban van, ami az ő munkájának köszönhető.”

A 18 óra 30 perckor kezdődő döntőben: Temerin, Szabadka, Kishegyes és Bajsa lovasai mérik össze tudásukat.

Kishuszár vágta:

Az első futamot a Zombort képviselő Mátyus Ivett nyerte Jutka nevű lovával. A futamban a második helyen az Oromhegyes színeiben induló Kalapáti Lúcia és Maja értek célba.

A második futamban két testvér, Vajda Balázs és Vajda Anna állt rajthoz. Orom és Péterréve lovasa egy izgalmas versenyben, fej fej mellett haladva a célba is egyszerre ért be, így holtversenyben mindketten döntőbe jutottak.

Csörgő Lili Bohóccal első helyen ért célba a harmadik futamban Kishegyes színeiben, második helyen Csantavér lovasa, Sinkovics Rebeka végzett Dandival.

A Vajdasági Vágtát 11 évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal kezdték el megszervezni - mondta megnyitó beszédében Bunford Tivadar. A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója hozzátette, a Vajdasági Vágta is közösségmegtartó erővel bír.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Az első vágta megszervezése óta felpezsdült a lovas élet Vajdaságban. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több fiatal vegyen részt ebben, hiszen a fiatalokat főleg a modern dolgok, a számítógépek bűvköre övezi, de szerintem nagyon fontos az, hogy bizonyos százalékban foglalkozzanak természetes dolgokkal, jelen esetben az állatokkal.”

Az érdeklődőket mindemellett kézműves kirakodóvásár, díjlovagló bemutató, ügetőverseny és más színes programok is várják. 19 órától a budapesti Operettszínház művészei szórakoztatják a közönséget.

Vajdasági Vágta

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.