Ugrás a tartalomra

Záporoztak a gólok Kazanyban

2018.06.30
18:16
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Szenzációs, fordulatos mérkőzésen végül a franciák 4:3-ra győztek az argentinok ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kieséses szakaszának első összecsapásán.

A franciák tizenegyessel vezettek már az első negyedóra végén. Rojo legyűrte Mbappét a 16-oson belül egy sárga lapért és egy büntetőért, amelyet Griezmann egyből értékesített is. Csupán fél órát kellett várni az egyenlítésre. A félidő vége előtt pár perccel Di María a bal felsőbe bombázott mintegy 30 méterről.

És a második játékrész elején rögtön fordított is Messi. Az argentin messiás egy fordulás után rúgta kapura a labdát, az ott poroszkáló Mercado viszont még beleért és végül róla pattant a hálóba.

Az újabb egyenlítésre alig 10 percet vártunk. Pavard 22 méterről, kapásból jobbal a jobb felsőbe rúgta a labdát.

A franciák továbbra sem hagyták magukat, a 64. percben ismét hozzájuk került az előny. A büntetőt kiharcoló Mbappe is betalált. Magabiztosan varrta be Armani mellett. A dél-amerikai védők eltűntek a pályáról, és úgy néz ki, velük együtt az egész csapatuk is. Végül Mbappe adta meg nekik a kegyelemdöfést, a 68. percben megszerezte a franciák 4. gólját.

A végére az argentinok ugyan kicsit észhez tértek és Kun Aguero góljával szépítettek a végeredményen, de már változtatni nem tudtak.

A franciák a 20 órakor kezdődő Uruguay-Portugália találkozó nyertesével csapnak össze jövő pénteken délután a legjobb négy közé jutásért.

Fotó: Tanjug/AP Photo/David Vincent, Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan, Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

labdarúgó világbajnokság
Franciaország
Argentína

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.