Ugrás a tartalomra

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019.09.24
12:10
2019.09.24
17:00
Forrás
MTI, 24.hu
A 18 éves magyar labdarúgó a Debrecen csatáraként szerezte a legszebb gólt ollózással a Ferencváros ellen. Találata megelőzte Messi gólját is.

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat. Az elismerést hétfőn este a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség milánói gáláján vehette át a 18 éves magyar focista, aki a Debrecen színeiben szerezte csodagólját ollózással a Ferencváros ellen.

A fiatal csatár első felnőtt meccsén, 2019. február 16-án csereként állt be a 81. percben, majd 1:1-es állásnál a 93. percben lőtte 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába a gyönyörű, most már Puskás Ferenc-díjas találatot. A fiatal játékos önfeledten ünnepelte a győzelmet érő gólt.

Zsóri gólja Lionel Messi találata és Juan Fernando Quintero szabadrúgása ellen versenyzett az elismerésért. A FIFA tíz jelöltjéből hármat juttatott döntőbe a közönségszavazás, majd a trióból szakértő zsűri döntötte el, hogy kié volt a legmesteribb találat.

A fiatal romániai származású magyar focista jelenleg a Mol Fehérvár FC labdarúgója. A díjátadón szűkszavú beszédet mondott: „Óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat át tudom venni. Ezt nagyon szépen köszönöm a családomnak, a hozzám közelálló embereknek, klubjaimnak, edzőimnek és csapattársaimnak, akik segítettek ebben, hogy elérjem ezt a díjat. Az utamnak nagyon az elején járok, és nagyon sok dolgot kell még tennem.”

Az, hogy Zsóri Dániel hétfő este a FIFA éves gáláján elnyerte a legszebb gólért járó Puskás-díjat, nemcsak a 18 éves támadó, hanem az egész magyar nemzet érdeme - mondta Szöllősi György. A magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete, továbbá a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke szerint, bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van. Emellett a sikerhez a szurkolók is hozzájárultak, hiszen tízezrek segítették a legjobb tíz közül a legjobb háromba a találatot - tette hozzá Szöllősi György.

Zsóri Dániel menedzsere szerint az, hogy a 18 esztendős futballista a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség gáláján elnyerte az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat, csak az út eleje. Ez egy olyan építőkocka kell, hogy legyen Zsóri karrierjében, amivel minél magasabbra el tud jutni - fogalmazott Horváth Zsolt. Elmondta, jelenlegi csapata, a Fehérvár érdeklődése már több hónappal a gól előtt megvolt, figyelték Dánielt, úgy vélték hatalmas potenciál van benne.

Orbán Viktor Facebook oldalán gratulált Zsórinak. A magyar miniszterelnök azt írta bejegyzésében: A Puskás-díj visszatér.

A legszebb gólért járó Puskás Ferenc-díjat először 2009-ben adta át a FIFA, akkor a portugál Cristiano Ronaldo kapta. Azóta olyan világklasszis futballisták is kiérdemelték már, mint a brazil Neymar, a svéd Zlatan Ibrahimović vagy a francia Olivier Giroud.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség milánói gáláján még számos elismerést osztottak ki. Az év játékosa címet Lionel Messi, az FC Barcelona ötszörös aranylabdása nyerte. A 32 éves támadó pályafutása során hatodszor lett a legjobb a FIFA szavazásán. A gálán díjazták még a brazil Alisson Beckert, aki az év férfi kapusa lett a Liverpool színeiben. Az év edzője férfiak mezőnyében a szintén a Liverpoolban tevékenykedő Jürgen Klopp lett.

legszebb gó
gól
FIFA
Puskás Ferenc-díj
Zsóri Dániel
labdarúgás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.