Ugrás a tartalomra

18 fogyatékkal élő egyetemista üdül Magyarkanizsán

2023.08.03
20:58
Forrás
Pannon RTV
A fiatalokat dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár látogatta meg, hiszen a programot Vajdasági Kormány támogatja.

Már visszajáró vendégek az Újvidéki Egyetem fogyatékkal élő növendékei a magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A fiatalok a gyógyfürdő adta szolgáltatások mellett szórakoznak is az itt töltött idő alatt, de az oktatás sem marad ki a mindennapjaikból.

Kristina Jevtović, egyetemista, Újvidék: „Sokkal jobban érezzük magunkat, mivel itt terápiákat kapunk, medence is van és különféle aktivitás is van. Elsőként említeném az oktatást, sok oktatás van, ami nekünk sokat jelent, hogy megtaláljuk az utunkat további tanulmányainkban és más érdekes projektekben.

A magyarkanizsai gyógyfürdőben már negyedik éve fogadják a fogyatékkal élő egyetemistákat.

Beharović Ervin, marketinges munkatárs, Gyógyfürdő, Magyarkanizsa: „A terápiák mellett mindennapos oktatási és kulturális műsorban is részt vesznek. Összesen 18 diák volt nálunk és reméljük, hogy a továbbiakban is szép és jó lesz az együttműködés.”

Zoran Milošević felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékkal élő hallgatók támogatására. „Ők tanulnak és készek arra, hogy felelősséget vállaljanak, egy aktívabb szerepet vállaljanak a közösségben, nem csak hogy befejezzék az egyetemet, hogy holnap dolgozzanak, hanem hogy segítsenek másoknak is. Mi azért vagyunk itt, hogy a tanulmányaikon keresztül segítsük őket az oktatásban és hogy segítsünk abban, hogy felkészüljenek az életre.”

A tartományi titkár hozzátette, hogy a jövőben is szeretnék folytatni ezt a programot.

Magyarkanizsa
fogyatékkal élő egyetemisták
Újvidéki Egyetem
Zoran Milošević
Tartományi Felsőoktatási és Tudományügyi Titkárság
Magyarkanizsai Gyógyfürdő

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű