Ugrás a tartalomra

Az éjjel érdemes lesz az eget kémlelni

2021.11.17
07:30
2023.11.02
08:56
Forrás
Pannon RTV
A Leonidák meteorraj maximuma szerdára esik, azonban a felhős, ködös időjárás miatt a megfigyelésükhöz szerencsére is szükségünk lesz.

A Föld pályája a napokban keresztezi az 55P/Tempel-Tuttle üstökös törmelékfelhőjét, emiatt Leonida meteorrajt láthatunk az égen. 33 évente ez a raj produkálja a legnagyobb aktivitást az összes meteorraj közül, az üstökös ugyanis ekkor jár a Nap közelében. Ekkor óránként akár több ezer hullócsillagot is számlálhatunk, erre azonban még várni kell 2032-ig. Addig óránkénti pár meteorral kell beérnünk, melyet még a közel telihold fénye és a nyirkos, ködös időjárás is megzavar.

Leonidák

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.