Ugrás a tartalomra

Buddha-szobrot állítottak Kiskéren

2024.02.28
17:44
Forrás
021.rs
A Verbászhoz közeli falu környékén javában folynak a Belgrád-Budapest gyorsvasút építésének munkálatai, ezért sok kínai munkás él és dolgozik ott.

A 021 hírportál cikke szerint a 3500 lakosra több tucatnyi kínai jut. A szobor a kínai nagykövetség szigorú védelme alatt áll. A falu központjában, az iskolától nem messze található közterületen található, és egyelőre műanyagfólia fedi.

Buddha
szobor
Kiskér
kínai

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.