Ugrás a tartalomra

Családi nap Makkhetesen

2022.09.11
15:28
2022.09.11
16:45
Forrás
Pannon RTV
Főzőverseny, kirakodóvásár, gyerekprogramok és élőzene várta az érdeklődőket Szabadkán, a makkhetesi helyi közösség udvarán rendezett jótékonysági családi napon.

A rendezvényen összegyűjtött összeget a szervezők a nehéz sorsú családoknak adományozzák.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a jótékonysági családi napot Makkhetesen. Szűcs Soma Budapestről érkezett a rendezvényre, elmondta, nagyon szereti az itteni hangulatot, és mindig örömmel jön Szabadkára. „Lejöttünk erre a hétvégére a főzőversenyre a barátnőmmel, mert a szülei idevalósiak. Szarvaspörköltet csinálunk itt, mint mindenki más. Reméljük, hogy valami jó helyezést fogunk elérni. Bár nem az a cél, hogy nyerjünk, hanem, hogy jól érezzük magunkat, és hogy főzzünk egy jó ételt.”

Frank Lászlóék már visszatérő vendégek a jótékonysági családi napon. Mint ahogy a korábbi években, idén is szarvaspörköltet főztek, aminek fortélyairól mesélt stábunknak. „Szarvas húst főzünk, egy pörköltet. Hogyan készítjük? Hagyományos módon. A hagyma dinsztelése után egy kis hús, fűszerek, egy kis paprika. Ez az, ami kell bele, és ennyi.”

A lakosság igényli, hogy évente akár többször is megszervezzenek ehhez hasonló összejöveteleket, ahol kötetlenül időt tölthetnek egymással, mondta Kovács Ferenc, az esemény szervezője. „Nagyon fontosak az ilyen jellegű rendezvények, mert az emberek nagyon elmentek egymás mellett és eltávolodtak. Főleg az ilyen járványok miatt is, meg amúgy is úgy hozza az élet, hogy felgyorsult minden, és mindenki elmegy egymás mellett. Ez egy ilyen nap, amikor összejövünk, barátkozunk, eszünk, iszunk, zenélünk, jól érezzük magunkat.”

A rendezvényen befolyt összeget nehéz sorsú családoknak ajánlják fel.

Makkhetes
családi nap
főzés
bográcsos
jótékonyság

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.