Ugrás a tartalomra

„Ecsetes, bringás remekek” alkotóit díjazták a szabadkai Városházán

2023.06.20
16:21
2023.06.20
16:58
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan a közlekedésért és az oktatásért felelős magyar szakminisztériumok kreatív pályázatot hirdettek. A 30 vajdasági győztes most vehette át ajándékait.

„Ecsetes, bringás remekek” alkotóit díjazták ma a szabadkai Városházán. A kerékpár volt a központi témája az Európai Mobilitási Hét apropóján meghirdetett, Kárpát-medencei szintű kreatív pályázatnak, melyre több mint 3 200 alkotás érkezett, köztük a vajdasági gyerekek rajzai.

Guelmino Kristóf, különdíjas, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Egy biciklit rajzoltam, ami olyan kisfiúnak való, és ami nagyon gyorsan megy. Meg szép a táj.”

Gordán Máté, fődíjas, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Én is egy biciklit rajzoltam, ami nagyon jó lett, a pályázaton díjat ért el.”

Forró Jázmin Lea, a Bácskossuthfalva a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvodása is fődíjas lett, kerékpárt nyert. „Egy bicikli meg egy szivárvány volt a rajzomon.”

A pályázók alkotásaikkal a rendszeres kerékpározás előnyeit mutatták be akár személyes élményeket is felidézve. Mészáros Imre, osztályvezető, Építési és Közlekedési Minisztérium, Magyarország: „Nagyon jó az együttműködés a vajdasági, a szabadkai és Szabadka környéki iskolák pedagógusaival. Évről évre számos pályázat érkezik be hozzánk, és nagyon kiváló rajzokat készítenek a gyerekek. Például most is két fődíjas van a vajdasági díjátadónk alkalmával, ami nagy öröm számunkra.”

A szakmai zsűri a pályaműveket külön-külön, életkor és kategória szerint értékelte. Összesen 24 fődíjas és 228 különdíjas alkotás, valamint 5 pedagógus munkája kapott elismerést. A legjobbak kerékpárt és rollert nyertek, de további értékes ajándékok is gazdára találtak.

rajzpályázat
Európai Mobilitási Hét
Mészáros Imre

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.