Ugrás a tartalomra

Édesség és virgács is volt a pescsarai Mikulás puttonyában

2023.12.05
18:55
2023.12.05
19:41
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal szerveztek mikulásvárást a szabadkai Pescsara helyi közösségben.

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának helyi tagozata mintegy 60 gyermeket várt az eseményre. Az édességcsomagokat pedig természetesen a Mikulás osztotta ki, akit hűséges rénszarvasa is elkísért.

Hetedik éve örvendezteti meg a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának pescsarai tagozata a helyi közösség területén élő gyerekeket. Idén is műsorral és a korábbi jótékonysági akciókból befolyt összegnek köszönhetően csomagokkal lepték meg a gyerekeket.

Bognár Anita, pescsarai elnök, VMSZ Női Fórum: „Fellépőket várunk: a Lányi Ernő IME asszonykórusát, valamint a pescsarai kisiskolából a gyerekeket várjuk. Ezután a Mikulás jön, és szétosztja az ajándékokat a gyerekeknek.”

A Mikulás pedig a gyerekek nagy örömére ajándékcsomagokkal és rénszarvasával érkezett.

Dávid:
„- Mit kaptál?
- Virgácsot!
- Rossz kisfiú voltál?
- Mindig, na!”

A csomagokban különféle finomságokat találtak a gyerekek.

Viktória: „Van benne smoki, vannak benne csokik, többféle és halacskák.”

A szervezők 60 gyereket vártak a csomagosztásra, de ennél jóval több, 110 csomagot készítettek, hogy senki se maradjon ajándék nélkül.

Gyivánovity Dániel, köztársasági parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „Ez is arról tesz tanúbizonyságot, hogy itt létezik, Pescsarában is, Vajdaságban és Szabadkán is egy erős, tenni akaró, szívós vajdasági magyar közösség.”

A helyi közösség területén a női fórum tagjai nem csak adventkor gondolnak a gyerekekre, számos rendezvényt szerveznek év közben, például a kismotoros versenyt is.

Góli Csilla, tartományi parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „Úgy érzem, hogy minden idők talán legnehezebb időszakában vagyunk, betegségek, háborúk, mindenen túl szükség van arra, hogy egy kicsit lecsendesedjünk, hogy egy kicsit a családok összefogjanak. Mindig meg kell dicsérni és ki kell emelni az ilyen összefogást, amit ma most itt látunk.”

A mikulásváráson a kicsiket házi készítésű süteménnyel és teával, míg a nagyobbakat mézespálinkával és forralt borral vendégelték meg a szervezők.

Pescsara Helyi Közösség
Mikulás

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.