Ugrás a tartalomra
Pixabay/Jonas_Fehre

Egy 21 éves lány átevezte az Atlanti-óceánt

2021.02.21
21:16
Forrás
hirado.hu
Az észak-yorkshire-i Jasmine Harrison úszásoktató decemberben indult el a 4828 kilométeres útra a Kanári-szigeteki La Gomerából.

Egy 21 éves brit lett a legfiatalabb nő, aki átevezett az Atlanti-óceánon. A 70 napos, háromórás és 48 perces út végén szombaton kötött ki Antigua szigetén. Az átkelés során felváltva evezett és aludt két-két órán át. Annak ellenére, hogy el volt vágva a világtól, műholdas telefonon naponta beszélt az édesanyjával. Amikor azt kérdezték tőle, mire vágyik leginkább, miután szárazföldre teszi a lábát, azt mondta: ételre, feltétlenül ételre. Harrison amellett, hogy a legfiatalabb női teljesítőként rekorder lett, jótékony célra több mint 10 ezer fontot is összegyűjtött.

A korábbi rekordot az amerikai Katie Spotz tartotta, aki 2010-ben, 22 éves korában szelte át az Atlanti-óceánt január 3. és március 14. között. A legfiatalabb átkelő egy Lukas Haitzmann nevű fiú volt, aki 18 évesen, 2019-ben teljesítette a kihívást.

evezés
Atlanti-óceán
rekord

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.