Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Egy tonna kukoricát hoztak a fecskék

2021.06.14
21:02
2021.06.14
21:14
Forrás
pticesrbije.rs
A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület megjutalmazta a családi gazdaságot, ahol a legtöbb aktív fecskefészek volt.

A karlócai Mira Crnojević gazdaságában 101 fészekben költenek füsti fecskék. Ezzel a számmal megnyerték a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület kiírását és egy tonna kukoricát kaptak. Azt a családi gazdaságot keresték, ahol a legtöbb aktív fecskefészek van.

Szerbiából 446 gazdaság jelentkezett a kiírásra. Összesen több mint 21 ezer füsti fecskét írtak össze a szervezők 3556 fészekből. A Velika Plana községhez tartozó Staro Seloban élő Živorad Marinković pedig egy 12 ezer dináros, gyümölcsfacsemeték vásárlására vonatkozó utalványt nyert, a pályázaton résztvevők körében lezajló sorsoláson. A szakemberek szerint a fecskéket a modern mezőgazdaság mellett többek között az időjárás is veszélyezteti. A kiírásra szinte ugyanannyi résztvevő jelentkezett mint tavaly, de 1039-cel kevesebb fészek lett összeírva.

fecske
madárfészek
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
kukorica

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű