Ugrás a tartalomra
Pixabay

Éhezés fenyegeti a thaiföldi elefántokat

2020-04-01
14:41
2020-04-01
14:48
Forrás
MTI
Több mint ezer elefántot fenyeget az éhezés veszélye Thaiföldön, mivel a járványhelyzet miatt drasztikusan visszaesett a turistaforgalom az ázsiai országban.

A bevételkiesés miatt a gondozók jelentős részének problémát okoz, hogy élelmet biztosítsanak az ország 4 ezer fogságban élő elefántjának - írja a BBC hírportálja. Az ormányosok naponta akár 200 kilogrammnyi élelmet is elfogyasztanak. Lek Chailert, a Save Elephant Foundation alapítója szerint azonnali anyagi támogatás nélkül az elefántok, amelyek egy része ráadásul vemhes is, vagy éhen halnak, vagy az utcákon fognak élelmet keresni. Hozzátette, az is lehet, hogy néhányuk állatkertekhez kerül, vagy vissza az illegális fakitermelésbe.

Az elefántok megfelelő etetése és egészségének megőrzése a legkedvezőbb körülmények között is kihívást jelent, Thaiföldön pedig épp száraz évszak van, ami jobban megnehezíteni a helyzetet.

Thaiföld
elefánt
éhezés
turizmus

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.