Ugrás a tartalomra
Youtube/screenshot

Elkészült a világ legkisebb laptopja

2019-08-01
13:56
2019-08-01
14:05
Forrás
PCWorld, HVG
A minigép akkora, mint egy gyufásdoboz. Néhány klasszikus játék gond nélkül fut rajta, ezenkívül kevés dologra alkalmas.

Paul Klinger műszerész és programozó nevéhez fűződik a miniatűr laptop. A ThinkTiny nevet viselő eszközt a Lenovo cég ThinkPad notebookja alapján készítették. Annak néhány ismertetőjegyével rendelkezik, a billentyűzet közepén megtalálható a piros kurzorvezérlő, ami a Lenovo védjegye. Az apró szerkezetet igen bonyolult áramkör működteti. A laptop működéséhez rendszer is szükséges, amit az eszköz fejlesztője maga készített.

A mini laptopot nem dobják piacra. A kereskedelmi forgalmazás gondba ütközne, mivel a Lenovo-termék alapján készült, és Klinger elkerülné a jogi csatározást. Ha valakinek tetszik az ötlet, és gyártana magának egy miniatűr laptopot, akkor a fejlesztő GitHub-csatornáján megtalálja ThinkTiny tervrajzait.

laptop
mini
számítástechnika
számítógép

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.