Ugrás a tartalomra
Youtube/screenshot

Elkészült a világ legkisebb laptopja

2019-08-01
13:56
2019-08-01
14:05
Forrás
PCWorld, HVG
A minigép akkora, mint egy gyufásdoboz. Néhány klasszikus játék gond nélkül fut rajta, ezenkívül kevés dologra alkalmas.

Paul Klinger műszerész és programozó nevéhez fűződik a miniatűr laptop. A ThinkTiny nevet viselő eszközt a Lenovo cég ThinkPad notebookja alapján készítették. Annak néhány ismertetőjegyével rendelkezik, a billentyűzet közepén megtalálható a piros kurzorvezérlő, ami a Lenovo védjegye. Az apró szerkezetet igen bonyolult áramkör működteti. A laptop működéséhez rendszer is szükséges, amit az eszköz fejlesztője maga készített.

A mini laptopot nem dobják piacra. A kereskedelmi forgalmazás gondba ütközne, mivel a Lenovo-termék alapján készült, és Klinger elkerülné a jogi csatározást. Ha valakinek tetszik az ötlet, és gyártana magának egy miniatűr laptopot, akkor a fejlesztő GitHub-csatornáján megtalálja ThinkTiny tervrajzait.

laptop
mini
számítástechnika
számítógép

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.