Ugrás a tartalomra

Elrajtolt a Kanizsa Feszt

2023.06.30
09:47
2023.06.30
16:40
Forrás
Pannon RTV
A fesztiválozók egyik legnagyobb kedvence Rudán Joe és Kalapács volt, de zenélt még többek között dj Maxi, Joerjunior és Molnár Bé.

A színes fellépők listája szinte minden évben új fesztiválozókat is kicsalogat, de vannak olyan is, akik rendszeres résztvevői a Kanizsa Fesztnek.

Kálmán Zoltán, Adorján: „Igazából ez az első alkalom, hogy itt vagyok, és csak a barátok miatt, illetve a barátnőm hívott, hogy jöjjek el, egy jó hely, jó buli lehet.”

Bottyán Koppány, Magyarkanizsa: „Igazából számolni nem tudom, hogy hányszor voltam. De talán nyolcszor. Én pont az ilyen veretős rockzenék miatt szeretek ide járni.”

A magyarországi Direct zenekar első alkalommal zenélhetett Magyarkanizsán. Borsi Dorina és Hegedűs Zoltán együttese négy éve alakult és legfőképpen progresszív rockot játszanak.

Borsi Dorina és Hegedűs Zoltán, Direct, Magyarország: „Igazából nem nagyon néztünk szempontokat, úgy válogattuk össze az összes zenénket, hogy a közönség is élvezze, mi is élvezzük, és tudjunk egy energikus, pörgős koncertet adni.”

Ebben az évben is számos zenei stílusnak ad helyet a fesztivál. A rock és metál mellett a jelenlegi legnagyobb slágerek, a legismertebb lemezlovasok mixei által is hallhatóak lesznek, de egy igazi ikon is koncertet ad pénteken 23 órakor, a Riblja Čorba is elhozza a legismertebb dalait.

Csendir Viktor, szervező, Kanizsa Feszt: „Igyekszünk figyelni úgymond a fiatalokra, próbálunk a trendek után menni, de valamennyire a klasszikust is megtartani, tehát, hogy szélesebb tömegeknek is megfeleljünk. Valószínű minden évben egy kicsit alakul a helyzet.”

Pénteken is tovább robog a fesztivál, számos hazai és külföldi fellépővel, valamint sor kerül a 6. Közösségi Napokra a is a feszt keretén belül, melyre ingyenes a belépő és két napon át számos szórakoztató programmal várják a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesznek ügyességi játékok, Hungarikum utca, szivacskard-vívás, de különféle kvízekkel is készülnek a szervezők.

Kanizsa Feszt

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.