Ugrás a tartalomra

Elstartolt a SolidGrad

2021.09.05
11:02
2021.09.05
18:43
Forrás
Pannon RTV
Rambo Amadeus és Five Winnetous koncertjével startolt a SolidGrad Szabadkán. A város szívében lévő Solid egykori cipőgyár épületét bérlő civilszervezet székhelyének ünnepélyes megnyitóján mintegy 300 rajongó gyűlt össze.

A montenegrói származású, de Belgrádban tevékenykedő, a regionális zenei élet kultikus énekes-dalszerzője és csapata előtt a szabadkai Sin Seekas együttes forrósította fel a hangulatot az eddig elhagyatott ipari létesítmény udvarhelyiségében.

A nyitóbuli fergetegesre sikerült a résztvevők szerint.

„Azt gondolom, hogy Szabadkának valóban szüksége volt egy ilyen helyszínre, amely más, mint a többi. Látok olyan embereket, akik végre megjelentek és boldog vagyok, hogy van végre egy ilyen hely Szabadkán.”

A mintegy 10 emberből álló szervezőcsapat már évek óta azon dolgozik, hogy egy olyan központot alakítson ki, amely modern művészi tartalmakat kínál és egyben találkozóhelyként szolgálhat majd a fiatal Szabadkán és a régióban alkotó művészeknek.

Szálas Tímea, a SolidGrad média koordinátora: „Szeretnénk egy olyan központot létrehozni, ahol edukatív és művészi-kulturális tartalmakat lehet majd megkapni, egy teljesen különleges, autentikus környezetben, ami a régi Solid cipőgyárnak az udvara, illetve a helyiségei. Mi újraértelmeztük ezt a helyet. Igyekeztünk megtartatni a vonásait, amelyek megfogtak bennünket, amikor először idejöttünk. Viszont maga a hely sok felújításban részesült, és szeretettel várjuk az embereket, akik valami másra vágynak itt, Szabadkán.”

Az elkövetkező időszakban az egykori cipőgyár elhagyatott és elhanyagolt belső terét újítják fel, hiszen az elkövetkező időszakban itt kiállítások, filmvetítések, koncertek várják majd az érdeklődőket.

SolidGrad
Solid
koncert
Szabadka
civilszervezet

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.