Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Fergeteges bulit tartottak a gólyáknak Szabadkán

2019.10.23
13:15
2019.10.23
18:21
Forrás
Pannon RTV
Több száz fiatal szórakozott tegnap este a szabadkai VIFÓ gólyabuliban.
Pannon RTV/Csipak Edvin/Illusztráció

A Vajdasági Ifjúsági Fórum huszonharmadik alkalommal szervezte meg a tanévindító bulit, melyen ezúttal is közismert lemezlovasok zenéltek a fiataloknak.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Buliztak a fiatalok Szabadkán a kedd esti gólyabuliban. A Saxban szervezett parti leginkább a friss egyetemistáknak szólt, ennek ellenére rengeteg felsőbb éves is ellátogatott a rendezvényre. Vajdaság számos városából és külföldről is érkeztek bulizni vágyó fiatalok.

Gömöri Eszter: „Most vagyok itt első alkalommal. Sajnos eddig még nem jutottam el. Eddig szerintem nagyon jó. De még csak most kezdtek el jövögetni az emberek, úgyhogy biztos, hogy még sokkal nagyobb buli lesz.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Vannak visszatérő vendégek is, akik fontosnak tartják az ilyen jellegű rendezvényeket.

Csorba Norbert: „Szabadkán az egyik legmeghatározóbb buli, ahova a magyar fiatalok, a magyar egyetemisták eljárnak. Szerintem tök jó, hogy minden évben ezt megszervezik, és hogy ez fennmarad az évek alatt, és egyre jobban fejlődik és egyre jobb, egyre színvonalasabb rendezvénnyé alakult át.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Szollár Ádám a Vajdasági Ifjúsági Fórum alelnöke elmondta, fontos, hogy a fiatalok ismerkedjenek, és a szürke hétköznapokon is ki tudjanak kapcsolódni: „Az alapcélkitűzés az, hogy a gólyákat beintegráljuk az egyetemista környezetbe, kapcsolatokat építsenek ki. A másik célunk pedig ezzel az, hogy az itt lévő magyarságot, az itt lévő egyetemistákat egy helyre tömörítsük, és egy nagyot bulizzunk.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A hajnalig tartó buli hangulatáról Hard Solo, Dj iLektro és Dj Dudas gondoskodott.

VIFÓ Gólyabuli
Vajdasági Ifjúsági Fórum
Szollár Ádám
VIFÓ

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.