Ugrás a tartalomra

Fújták a harsonát a zentai diákok

2024.03.01
18:56
2024.03.01
20:03
Forrás
Pannon RTV
Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Egy interaktív zenei workshop részeként a harmadikos diákok nagyjából 40 darab színes harsonán játszottak Szögi István zentai harsonaművész vezetésével.

Mucsi Zoltán, tanuló: „Lila hangszeren kezdtem, de a koncerten zölddel játszok. A kedvencem, amit játszottunk az a We Will Rock You című zene volt.”

Burány Botond, tanuló: „Szerdán és csütörtökön feketén játszottam, ma kék jutott, de koncerten feketével szeretnék játszani és tetszik ez a foglalkozás.”

Kisspéter Anna, tanuló: „Sárga színű harsonán kezdtem, a koncerten pedig feketével fogok zenélni. A kedvencem ebben a foglalkozásban, hogy tanulunk különféle zenéket és nagyon jó fújni.”

Az interaktív zenei workshop első alkalommal került megszervezésre Szerbiában. A cél, hogy olyan gyerekek számára is lehetőséget biztosítsanak, akiknek egyébként nincs módjuk zenével foglalkozni vagy hangszeren játszani tanulni.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Nagyon sok gyerek a mindennapokban nem tudja kipróbálni ezeket a hangszereket, illetve nincs alkalmuk, hogy megfújják vagy játszanak rajta és itt 3 nap alatt egy olyan élményben, csodában volt részük, amit biztosan nem fognak majd elfelejteni.”

Az élményközpontú zeneóra népszerűségének köszönhetően az esemény szeptemberben ismét megszervezésre kerül a zentai általános iskolában.

Szögi István, harsonaművész, Zenta: „Ez egy különleges zeneóra, egy interaktív zenei workshop, ami élményközpontú a gyerekek számára, ez zajlott szerda, csütörtök, péntek és ma a koncert keretén belül aratjuk a babérokat.”

A cél a továbbiakban, hogy még több településre és iskolába eljusson az interaktív zeneóra, tette hozzá a harsonaművész.

Gordán Kolos
Szögi István
Zenta
harsona

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.