Ugrás a tartalomra

Günzer Tamás az év bortermelője Magyarországon

2023.12.06
16:46
2023.12.06
19:52
Forrás
Pannon RTV
December 6-án a Mikulás valakinek csokit, valakinek virgácsot, másnak pedig ,,Az Év Bortermelője 2023” díjat hozta. Magyarország legjobb bora ezúttal a Villányi Borvidékről került ki.

Magyarországon 33 éve megszakítás nélkül minden évben megválasztják az év bortermelőjét. A jelölés és a kiválasztás menetét évről évre tökéletesítették.

Koch Csaba, a Magyar Bor Akadémia elnöke: „Több mint 800 szakembernek kereskedőnek, tudósnak küldjük ki a jelölő lapokat és a több mint 800 ember jelölése alapján választódik ki az ötből négy jelölt. Az ötödik jelöltet az eddigi 32 év bortermelője jelölheti ki, ezáltal a legszélesebb szakmai alapon nyugszik maga a jelölés.”

Idén nagyon szoros volt a verseny, a díjat végül Günzer Tamás a Villányi borvidék egyik termelője nyerte.

„Nagyon-nagyon büszkék vagyunk a díjra. 1997-ben volt utoljára Villányból díjazott, akkor Bock József volt akkor az év borásza. Ez huszonöt évvel ezelőtt volt, és most 2023-ban nagy örömömre nekem sikerült ezt a díjat megnyerni.”

Minden borász álma, hogy az év bortermelője legyen, ez a mi Kossuth díjunk – tette hozzá Günzer Tamás. A Villányi borvidék borai egyébként nem csak Magyarországon hanem Svájcban, Lengyelországban, Németországban és még Kínában is megvásárolhatóak.

Günzer Tamás
borász
év bortermelője

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű