Ugrás a tartalomra

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

2023.12.05
17:22
2023.12.05
18:47
Forrás
Pannon RTV
Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Érkeznek az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai a Lurkóházba. A gyerekek minden évben szeretettel várják a szelíd motorosokat. Idén versekkel és mézeskaláccsal készültek.

Szabó Roland: „Azért vártuk a Mikulásokat, mert hozták az ajándékot. Meg most van Mikulás.”

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai immár 13 éve december elején meglátogatják a Lurkóházat. Idén ruhacsomaggal, édességekkel és egy iskolatáskával érkeztek. Ez utóbbit tavasszal az a gyerek kapja majd el, aki a legeredményesebben szerepel az iskolában.

Ficsor Gyula, elnök, Old Bikers Vajdasági Motorosklub: „Jött az ötlet, hogy a legjobb a gyerekeken segíteni. Ekkor jött az információ, hogy a Lurkóházban az állam nem segít, hanem adományokból működik, így akkor mi is itt álltunk sorba, hogy szeretnénk szebbé tenni legalább a Mikulást és a húsvétot.”

A Lurkóház egyébként nehéz családi helyzetben élő gyermekek számára nyújt segítséget. A napközi formájában működő intézményben a nevelők segítséget nyújtanak gyerekek felzárkóztatásában is.

Kádár Erzsébet, a hajdújárási Lurkóház vezetője: „A gyerekek iskola előtt, illetve iskola után jönnek ide. Akik iskola előtt jönnek, velük reggelizés, tanulás, ebédelés és viszem őket az iskolába. Akik délelőtt vannak iskolába, azok pedig ebédre jönnek. Utána tanulás, uzsonna, tanulás, és viszem őket haza.”

Legközelebb várhatóan húsvétkor vendégeskednek a motorosok a Lurkóházban.

Lurkóház
Hajdújárás
Old Bikers Vajdasági Motorosklub
Ficsor Gyula
Kádár Erzsébet

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.