Ugrás a tartalomra

Harminc pár a táncparketten

2023.02.06
11:44
2023.02.06
17:44
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán vasárnap tartották a Tánciskolások Vizsgabálját. A programot 37. alkalommal szervezték meg és ezúttal is a Vajdasági Birkózóakadémia szolgált az esemény helyszínéül. A legjobb táncosokat az idén is díjazták.

Az este első felében a megtanult táncok bemutatására került sor, majd ezt követte a verseny, ahol öt standard táncot láthattak a nézők. A versenyző fiatalokat háromtagú szakmai zsűri értékelte.

Pejak Dejan, zsűritag: „Mindenképpen a ritmusérzéket pontozzuk, a szép tánctartást, a helyes tánctartást, a figurákat éppenséggel nem szeretjük figyelembe venni, hiszen ez alapfokú tánciskola, ezért az alapfokú tánc ismeretet pontozzuk.”

Az idei tánciskolásokban pozitívan csalódott oktatójuk, Cseszkó Károly, aki elmondta, hogy rég dolgozott már ilyen jó csapattal.

„Olyan generáció jött az idén, aki nagyon könnyen, nagyon szorgalmasan, nagyon jó kedvvel és tárt karokkal fogadta ezeket a táncokat, tehát küszködni kellett az előző években, hogy felállítsam őket, az idei generáció egy nagyon készséges és jó generáció a táncok tekintetében.”

A tánciskolások egy meglepetés produkcióval is készültek a közönségnek.

A fiatalok három csoportban versenyeztek. Összesen 30 táncpár mutatkozott be a parketten, akik közül aztán kikerültek a legjobb táncosok. A harmadik helyen Kovács Lili és Purgel Dávid végzett. Elmondták, hogy nem is reménykedtek ilyen jó eredményben, de szomorúak, mivel ezzel véget ért a tánciskolai oktatás számukra.

A második legjobbnak Lévai Lara és Faragó Ádám párosa bizonyult. A páros nem csak az órákon, de szabadidejében is gyakorolta az elsajátított lépéseket.

Az idei Vizsgabál Bálkirálya és -királynője pedig Hajas Ákos és Sőreg Flóra párosa lett.

A tánciskolát mind a 30 pár sikeresen befejezte. Az öt standard tánc mellett tanultak latin, valamint tradicionális szerb és magyar táncokat is.

vizsgabál
Magyarkanizsa
Pejak Dejan
Cseszkó Károly
tánciskola

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.