Ugrás a tartalomra

Hét előadást mutattak be a Vajdasági Suliszínház fesztivál kispiaci elődöntőjében

2024.02.29
19:25
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete által szervezett Vajdasági Suliszínház fesztivál elődöntőjét tartották Kispiacon.

Megtelt kis színjátszókkal a kispiaci általános iskola. Egymást követték a jobbnál-jobb produkciók. A helyi Visnyei Ádám és társai a Fából költött vaskarika című színpadi játékot adták elő.

Visnyei Ádám, fellépő, Kispiac: „Már elég régóta próbáljuk, ez egy elbeszélő előadás, a felnövésről szól.
- Hogyan tetszett a felkészülés? Élveztétek a próbákat?
- Ezzel már volt egy fellépésünk és nagyon élveztük a próbákat, már december óta tartanak a próbáink.”

A helyiek mindig örömmel vállalják el a szervezés feladatait, hiszen Kispiacon az iskolán belül is több színjátszócsoport működik.

Kávai Bózsó Ildikó, szervező: „Ez a 15. alkalom hogy az egyik elődöntő Kispiacon van. Tehát az egyik elődöntő, de tartanak még Bánátban és a szórványban, ahol az anyanyelvápoló csapatok bemutatkoznak és a legjobbak kerülnek a döntőbe. Kispiacra azért esett a választás, mert a kolléganőinknek köszönhetően igen népes és kedvelt a színjátszás, alsósok, felsősök egyaránt.”

A két legjobban teljesítő csoport részt vehet majd a döntőben, amit várhatóan májusban szerveznek majd meg.

Kispiac
Vajdasági Suliszínház Fesztivál

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.