Ugrás a tartalomra
Facebook

A hőség miatt a halálugrást választják

2022.06.30
18:01
2022.06.30
18:35
Forrás
Facebook
A forróság a kis fecskéket is megviseli és kiugrálnak a fészekből - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

A 35-37 fokos melegben felforrósodhat a fészek és elkezdenek kiugrálni a fiókák. Ha a forró aszfalton landolnak, ami akár 60 fokos is lehet, hamar hőgutát kapnak a kismadarak. Fontos, hogy soha ne öntsük le hideg vízzel a fiókát, valamint soha ne kezdjük el itatni a félig ájult madarat, mert eleve nincs hozzászokva az itatáshoz és ha rossz állapotban van, félre nyel és megfullad. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy soha ne vigyük a forró betonról, erősen klimatizált helyiségbe a madarakat. Amit tehetünk érte, hogy felvesszük a forró talajról, langyos vízzel leöntjük a kezünket, beletesszük a kismadarat, 2-3 cseppet a tarkójára, hátára csepegtethetünk és árnyékos részre visszük, amíg nem kapunk szakembertől segítséget. Akiknél fecskefészek van a házon, ott helyben is tudnak segíteni a kis fecskéknek. A fészek közelében lévő területet felületet fel lehet locsolni. A fészek alatt 10 méteres körzetben ajánlatos a locsolás. A fészkeket viszont tilos locsolni, hiszen sárból van és nedvesség hatására leesik.

fecske
hőség

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.