Ugrás a tartalomra

Ingyenes interaktív előadások a Szabadkai Zsinagógában

2023.10.03
14:35
2023.10.03
16:39
Forrás
Pannon RTV
A gyermekhét keretében mától péntekig ingyenesen látogathatják az óvodások és általános iskolások a Szabadkai Zsinagógát. A diákcsoportok számára interaktív előadást is tartanak az épület történetéről.

A szabadkai Kizur István Általános Iskola néhány osztálya is megtekintette a Zsinagógát. Elragadtatva nézelődtek az épületben. A diákok elmondták, hogy a gyermekhét keretében szerdán moziba mennek, pénteken pedig sportnapot fog szervezni az iskola.

Tara Vojvodić: „A látvány valóban csodálatos, és ezek a szimbólumok nagyon széppé teszik a Zsinagógát. Büszke vagyok arra, hogy ez az építmény a mi városunkban van.”

Lazar Tešanović: „Nagyon tetszenek a Zsinagógán a körbefutó ablakok és tetszenek az aranyszínű részletek, de minden más is.”

Folyamatosan fogadják az iskolák jelentkezését. Mielőtt a tanulókat végigvezetik az épületben, minden csoportnak tartanak egy rövid előadást, amelyen sok mindent megtudhatnak a Szabadkai Zsinagóga történetéről és építészeti stílusáról.

Illés Hajnalka, koordinátor, Zsinagóga Alapítvány: „Nagy izgalommal készültünk erre a hétre, számos csoport jelentkezett a felhívásunkra, miszerint kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken a nemzetközi gyermekhét alkalmából nem csak a 10 éves kor alatti gyerekek jöhetnek ingyen a Zsinagógába, hanem az általános iskolás korosztály is kísérőikkel együtt. Számos iskolából jelentkeztek ma már.”

Már az első nap első két órájában mintegy 400 szabadkai és környékbeli diák tekintette meg a Szabadkai Zsinagóga épületét.

szabadkai zsinagóga
gyerekhét
gyermekheti program
Illés Hajnalka

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.