Ugrás a tartalomra

Interaktív előadás János vitézről

2023.10.03
15:55
2023.10.03
17:36
Forrás
Pannon RTV
Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.

A magával ragadó előadás nyilvános főpróbáján jártak kedden a Petőfi Sándor Általános Iskola negyedikesei, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A Perem Magyar Színházi Egyesület a János vitézt vitte színre.

Léner Csanád, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Ismertem a János vitézt, amikor elolvastam egy nap alatt, érdekes volt, ez az előadás tetszett.”

A János vitéz csak ötödikben lesz házi olvasmány, de a negyedikes gyerekek nagyon élvezték az interaktív produkciót

Bartusz Áron, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Nekem nagyon tetszett. Az tetszett a legjobban, amikor el kellett dugnunk a seprűket.”

A rendező Rókus Zoltán volt, aki egyben a főszerepet is játszotta. A darabot elsősorban alsós diákoknak szánja. „Ez egy igen nehéz nyelvezetű szöveg, az ötödik osztályosoknak nem, de a piciknek igen. A gyerekelőadás mint olyan, a látványvilágra támaszkodik, mi is erre támaszkodtunk. Megpróbáltam a szöveget úgy leegyszerűsíteni, hogy ez könnyen fogyasztható legyen, és egy mesejátékot építettünk ki a János vitézből.”

Az előadásban Szedlár Mónika és Krémer Martina színészként, Cseszák Zsombor pedig zenészként működött közre.

Cseszák Zsombor, népzenész: „Alapvetően én népzenész vagyok, ebből a zenei világból táplálkoztam főleg, viszont próbáltam kicsit bluesos ritmusokat, dallamokat, hangulatokat belecsempészni, tehát nem minden konkrét népdal, hanem vannak improvizációs is benne.”

Az előadás a magyar kormány, valamint a tartományi oktatási titkárság támogatásával valósult meg, és Vajdaság több településén is láthatják majd az alsós diákok.

Óbecse
János vitéz
Petőfi Sándor
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
Léner Csanád
Rókus Zoltán
Cseszák Zsombor

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.