Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Izgalmas nyári tábor a cserkészeknek

2020.07.09
17:44
2020.07.09
19:31
Forrás
Pannon RTV
Több mint 50 fiatal részvételével szervezett nyári tábort az Észak-bácskai Magyar Cserkészegyesület a horgosi Domus Pacisban.

Az ötnapos eseményen a gyerekek kézműveskedhettek, kirándulhattak és számos más foglalkozáson vehettek részt.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Csütörtök délután gyerekzsivajtól volt hangos a horgosi Domus Pacis, ugyanis a táborlakók vizes métát játszottak. A fiatalok Szabadkáról, Martonosról és Gunarasról érkeztek. Egytől egyig élvezték a nagy melegben a vizes játékot.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Újhelyi Csanád szabadkai cserkész: „Volt ilyen forgóka, ami azt jelenti, hogy két csoport mindig megy külön-külön, minden fél órában megy külön foglalkozásokra, és ott kell feladatokat teljesíteni. Most pedig a vizes méta van és ez is nagyon jó.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A táborban általános és középiskolás diákok is részt vettek. Az öt nap alatt sok mindent kipróbálhattak és számos helyre el is jutottak.

Úri Szűcs Réka táborvezető: „Konkrétan jelenleg egy keretmesében van az egész tábor, a Scooby-Doo keretmese a táboré és tegnap például voltunk kirándulni egész nap Zentán, ahol a medencében, a kilátóban voltunk, illetve az aracsi pusztatemplomhoz is ellátogattunk. Ezen kívül napközben nemezeltek a gyerekek, volt kitűzőkészítés, népi énekeket tanultak, népi játékokat tanultak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tábor létrejöttét a magyar kormány és a tartományi oktatási titkárság támogatta.

cserkész
Úri Szűcs Réka
Horgos
Nyári Tábor
Észak-bácskai Magyar Cserkészegyesület

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.

Népszerű