Ugrás a tartalomra

Javában tart a levendulaszüret Topolyán

2023.06.07
11:42
2023.06.07
16:59
Forrás
Pannon RTV
A Művelődési Ház által fenntartott ültetvényen az orvosi levendula pompázik, hétköznap délutánonként várják a levendula szerelmeseit szüretelni, ezen felül kézműves foglalkozások és koncertek is kísérik egész júniusban a levendulavirágzást.

Topolyai-tó partján elhelyezkedő Művésztelep levendulaültetvényét kellemes összetéveszthetetlen levendulaillat lengi be. Sokakat vonz a kikapcsolódásnak is kiváló levendulaszüret. 200 és 400 dináros papírzacskókba szedhetik a látogatók színpompás virágokat.

Énekes Anita, Topolya: „Nagyon szeretjük, azért is jöttünk ki. Imádjuk az illatát, a természetben lenni, munkából adódóan sosincs időnk elég időt a szabadban tölteni. Szirupot fogunk készíteni belőle, dekorációként fogjuk használni, kiszárítva és igazából egész évben érezhetjük az illatát, nemcsak ilyenkor.”

Manóformájú illatpárnák, koszorúk, levendulamotívumú dekorációk is készültek a kézműves foglalkozáson a frissen szedett levendulából, mely nyugtató és gyógyító hatásáról is ismert – emelte ki Frindrik Rózsa. A Topolyai Nefelejcs Kézimunkacsoport elnöke hozzátette, készítenek füstölőket is, amelyek a legyeket és a szúnyogokat is távol tartják.

Jelenleg az orvosi levendula virágzik, de hamarosan egy másik hibrid, a Grosso is virágba borul, így egész hónapban tartanak a programok a Művésztelepen.

Csípe Tímea, a topolyai Művelődési Ház igazgatója: „Három koncertet is szervezünk, 13-án, 20-án és július 3-án, a kísérőrendezvények ingyenesek, úgyhogy nagyon nagy szeretettel várunk mindenkit, a nyitvatartásunk pedig folyamatosan frissül, kevés az a nap, amikor nem vagyunk itt, főleg hét közben, főleg délutánonként tart nyitva a levendulaszüret.”

A levendulaszüret és a kísérőrendezvények időpontjairól a topolyai Művelődési Ház Facebook-oldalán vagy a 024-713515-ös telefonszámán tájékozódhatnak az érdeklődő

levendula
Topolya
Művésztelep
Csípe Tímea
Frindrik Rózsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.