Ugrás a tartalomra

Jól szerepelt Magyarország a 31. Európai Madármegfigyelő Napokon

2023.10.02
18:14
Forrás
mme.hu
Első, második és negyedik helyezéseket ért el Magyarország a 31. Európai Madármegfigyelő Napok rendezvényen.

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2023-ban 34 BirdLife-partner ország madártani szervezete vett részt, Magyarország mellett Szerbia is. Az összesített eredmények alapján Európában és Közép-Ázsiában 777 helyszínen, több mint 3,5 millió madarat figyelt meg a 15 125 résztvevő. Magyarország minden évben jól szerepel az országok közötti játékos versenyben. Idén a rendezvényhelyszínek számát tekintve (161) első helyezett lett Magyarország. A 2445 résztvevő a második helyre lett elég. A látott madarakat tekintve (192 474) Magyarország a negyedik lett. A három leggyakoribb megfigyelt madárfaj a nemzetközi viszonylatban az apácalúd, az örvös galamb és a seregély volt. Magyarországon seregélyből figyeltek meg a legtöbbet. A fajt a tőkés récék és a nyári ludak követték.

Európai Madármegfigyelő Napok
Magyarország

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.