Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Karácsonyra készülődik Budapest

2020-11-29
18:47
2020-11-29
18:56
Forrás
Pannon RTV
Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Számos utca és épület fel van már díszítve, a parlament előtt áll az ország karácsonyfája, de a Szent István Bazilika előtt is egy 12 méteres karácsonyfát láthatunk.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A rendezvények elmaradnak, de az online térben így is számos ünnepi programot tartanak. A magyar kormány Facebook-oldalán ugyanakkor tegnap este megjelent, szeretnék, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, több információt egyelőre nem osztottak meg, a magyar kormány 8-10 nap múlva hoz döntést a kérdésben.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

November 24-én állították fel az ország karácsonyfáját Budapesten, a parlament előtt, másnap pedig fel is díszítették. A hagyományokhoz híven a magyar Országház előtt egy betlehemi jászol is áll.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Karácsonyfa, adventi koszorú és betlehemi jászol idézi az ünnepi hangulatot a Szent István Bazilika előtt is. Krisztus születésére idén sokkal csendesebb hangulatban készülődnek Magyarországon, a bazilika előtti karácsonyi vásár ugyanis a járványügyi helyzet miatt elmarad.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A remény adventje! mottóval indul 2020-ban a tavalyi évben Európa legszebb karácsonyi vásárának választott AdventBazilika. Az idén 10 éves rendezvénysorozat a koronavírus-járvány miatt ugyan hagyományos formájában elmarad, azonban számos aktivitásával, az online térbe költözve változatlanul igyekszik betölteni legfontosabb misszióját, hogy átadja a karácsonyi ünnepkör üzeneteit és hangulatát.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A Vörösmarty téri forgatag is elmarad idén. Ilyenkor, advent első vasárnapján, már rengeteg kézműves szokott itt lenni, finomabbnál finomabb ételeket lehet kóstolni és forralt borral melegedni. A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár azonban a nehézségek ellenére idén is tovább él, hiszen online felületre költöztek a kézművesek. A budapestikaracsony.hu oldalon közel ötven alkotóval, összesen hat kategóriában – bőrdíszmű, textil, fa, ékszer, kerámia és dekor – lehet felvenni a kapcsolatot a legszebb karácsonyi ajándék kiválasztásához.

Budapest
Magyarország
karácsony
vásár
koronavírus

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 11:22

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.
08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.