Ugrás a tartalomra

Kémiai kísérletek ovisoknak és alsósoknak Keviben

2023.10.03
14:56
2023.10.03
17:16
Forrás
Pannon RTV
A természettudományi foglalkozást a gyermekhét keretében szervezte meg a helyi Móra István Művelődési Egyesület, amely több programmal is készül a legkisebbeknek.

Természetesen, természettudomány címmel tartottak foglalkozást az óvodások és az alsósok számára Keviben. A gyerekek kedden délelőtt különféle kísérleteken keresztül kerülhettek közelebb a kémiához. A foglalkozáson Máriás Ildikó és Gere Anikó kísérleteztek a gyerekekkel.

Máriás Ildikó, kémiatanár: „A természettudományokkal foglalkoztunk itt Keviben. Számos olyan kísérletet hoztunk, ami vízzel kapcsolatos, azért mert úgy gondoltjuk, hogy nagyon fontos, hogy megismerjék az alsósok és az ovisok is a természetünket, a környezetünket és arról minél több információt gyűjtsenek be. Azt is különösen fontosnak tartjuk, hogy már több alkalommal jártunk itt Keviben, mégpedig azért, mert úgy gondoljuk, hogy ilyen kis korban a legfogékonyabbak a gyerekek a természettudományok iránt is és igyekszünk kiaknázni a kíváncsiságukat, illetve a elkötelezettségüket az új információk irányába.”

Kevi
gyerekhét
kísérletek
foglalkozás
Máriás Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.