Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Kézműves termékek tömkelege található a zentagunarasi vásárban

2022.04.09
15:59
2022.04.09
17:41
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos húsvéti kiállítást és vásárt szervezett a zentagunarasi Csipkerózsa kézimunka csoport és az Armida nőszervezet a helyi művelődési házban. Helyi és környékbeli kézművesek portékájából is válogathatnak az ünnepi készülődéshez a látogatók.
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Húsvéti hímes tojások, lakásdekoráció, horgolt, varrott, fából készült gyerekjátékok, könyvek, ékszerek is megvásárolhatók a zentagunarasi húsvéti kiállításon és vásáron. A helyieknél már hagyomány, hogy innen válogatnak kellékeket az ünnepi készülődéshez.

Tóth Bagi Éva, Zentagunaras: „Szinte minden évben részt veszek, nagyon gyönyörű, nagyon tetszik, mindenkinek csak ajánlani tudom. Vásárolni nem mindig szoktam, de lényegében most is vásároltam egy húsvéti tojást.”

Hajduk Gabriella, Zentagunaras: „Nagyon sok kézműves dolgot lehet találni, vásároltam, tegnap is voltam, vásároltam tojást, nagyon szép tojások vannak, kézzel festve, dekupázsolva, gyönyörűek, kopogtatót is vásároltam, könyveket, mindent, ami húsvéti.”

A zentagunarasi egyesületek, kézművesek munkáin túl Topolyáról, Szenttamásról, Kispiacról, Oromról, Völgypartról, Pacsérról is érkezett portéka. A szervezők a gyerekekre is gondoltak.

Kádár Krisztina, tag, Armida nőszervezet, Zentagunaras: „Az Armida nőszervezet egy pályázattal is készült a gyerekeknek, amire lehetett jelentkezni csoportosan és egyénileg. Itt az óvodások, első, második, harmadik, negyedik osztályosok, mindenki készített különböző munkákat, ezeket díjazzuk is, három tagú zsűri díjazza, vasárnap ajándékokat kapnak érte a gyerekek.”

A helyben gyűjtött önkéntes adomány összegét a topolyai Bethesda Szeretetszolgálat számára ajánlják fel. A zentagunarasi húsvéti kiállítás és vásár vasárnap délután öt óráig látogatható.

Zentagunaras
húsvéti vásár

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.