Ugrás a tartalomra

Kilencvenéves az Önkéntes Tűzoltó Testület Torontálvásárhelyen

2020.08.24
21:22
2020.08.25
17:10
Forrás
Pannon RTV
Kilencvenéves a torontálvásárhelyi Önkéntes Tűzoltó Testület. Valamikor 160 tagja is volt a szervezetnek, fúvószenekaruk is volt. Az egyesületnek jelenleg 40 tagja van.

Kolozsvári Imre, akinek a nagyapja is tűzoltó volt, reméli, hogy lesznek még olyan fiatalok, akik szeretnének bekapcsolódni a testület munkájába. „Nagyon kevesen vagyunk fiatalság, sokan kimentek külföldre, és nem nagyon jönnek, de szeretnénk, ha többen eljárnának ide a tűzoltóotthonba, hogy minél többen legyünk.”

A testület egyik legidősebb tagja Pesti János. Szerinte régebben többre becsülték és nagyobb volt a tekintélye egy tűzoltónak. „Most csak olyankor becsülik a tűzoltókat, mikor bajban vannak, tűz van, hát gyertek, segítsetek. Azelőtt nem úgy volt, akkor a nép is támogatott bennünket, mindenki. A falu is támogatta a tűzoltókat, csak legyünk, megmaradjunk.”

A testületnek önerejéből, valamint egyes vállalatokra, magáncégekre és -személyekre támaszkodva az utóbbi években sikerült a tűzoltójárművet és az épületet rendbehozni és fenntartani. Molnár László testületi elnök szerint nagyon fontos, hogy új, fiatal tagokat toborozzanak. Szeretnék az épület új részét befejezni. Szükségük lenne új járműre is. Molnár László, elnök, Önkéntes Tűzoltó Testület, Torontálvásárhely: „Sajnos, nincs ilyen pályázat itt nálunk, legalább is, hogy bírjunk ilyesmire pályázni egyelőre. Szóval ez általában úgy szokott lenni, hogy a nagyobb városokban, ha lecserélik, akkor adják az ilyen kisebb városokban vagy falukra, de sajnos itt a környéken mind idősebb gépek vannak, úgyhogy... szóval itt ez, a miénk a legidősebb, mivel 52 éves, és még csodálkoznak, hogy működőképes. De mi a probléma? A probléma az, hogy lassan már alkatrész sem nem lesz ezekre a gépekre, úgyhogy nem tudom meddig fogjuk bírni így.”

Az egyesület kilencvenéves fennállásának megünneplése elmarad a járvány miatt.

Torontálvásárhely
önkéntes tűzoltó
elavult
tűzoltó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.