Ugrás a tartalomra

Kiosztották a Szabadka őszi színekben elnevezésű rajzpályázat díjait

2023.11.10
07:28
2023.11.10
15:34
Forrás
Pannon RTV
Az eseményt a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben tartották. A VMSZ sétaerdei helyi szervezete által meghirdetett rajzpályázatra 110 alkotás érkezett, amelyet háromtagú zsűri értékelt.

A díjakat Újhelyi Ákos, Gyivánovity Dániel és Matin Hajnalka, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltjei, valamint Magosi Zsuzsanna, a VMSZ pescsarai szervezetének elnöke adta át a gyerekeknek. Az eseményen jelen volt Kabók Erika, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tájékoztatással megbízott tagja is.

Csikós Csilla, a VMSZ sétaerdei helyi szervezetének tagja: „A pályázat általános iskolások részére volt nyitott, ami azt jelenti, hogy két kategóriában díjaztunk. Alsósok és felsősök. Mivel a zsűrinek igen nehéz feladata volt, mire kiválasztották a díjazott rajzokat, így kétszer hat-hat rajzot díjaztunk mind a két kategóriában. Három különdíjasunk van alsósoknál, három különdíjasunk van felső osztályban, és van az első, második és harmadik helyezett.”

Szabadka őszi színekben
rajzpályázat
díjkiosztó
sétaerdő
képviselőjelölt
Magosi Zsuzsanna
Pescsara
Kabók Erika

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.