Ugrás a tartalomra

Kirándultak a kevi gyerekek

2022.11.17
18:57
2022.11.17
23:24
Forrás
Pannon RTV
Ópusztaszerre és Szegedre látogattak el kevi gyermekek a három országot összefogó Erasmus + európai uniós projekt részeként. A négyéves projekt célja, hogy felfedezze és egyben felkarolja a hátrányos helyzetű diákokat.

A program a kevi Móra István Művelődési Egyesület, a dunakeszi székhelyű Létra Egyesület, valamint a sepsiszentgyörgyi Amőba Egyesület együttműködésében valósul meg. A napokban az ópusztaszeri skanzenben és Szegeden tett látogatás lehetőséget adott a projekt részeként jelenleg zajló tematika, a vályog, mint építőanyag felhasználásának megtekintésére. Manapság divatos a környezetbarát építkezés. Ebbe pedig tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a vályog. Környékünkön ma is többfelé és több formában megtalálható. Leírások, feljegyzések említik elkészítését, felhasználását, a munkálatok egész sorát. Az ópusztaszeri tanulmányi látogatás során a gyermekek megismerkedhettek a régi vidéki építkezési technikákkal is.

A zentai önkormányzat támogatásának köszönhetően további községbeli diákok is részt vehettek a kiránduláson. A közeljövőben a projekt részeként további szakmai kirándulás, gyakorlati munkák és kutatómunkák megvalósítását tervezik.

Erasmus+

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.