Ugrás a tartalomra

Kitört az Ulawun vulkán Pápua Új-Guineán

2022.06.02
12:47
2023.11.02
08:56
Forrás
hirado.hu
Kitört csütörtök reggel a Pápua Új-Guinea északkeleti részén található Ulawun vulkán.

Az ország geológiai kockázatokat jelző részlege arról számolt be, hogy a Bismarck-szigeteken fekvő tűzhányóból mintegy 15 percen keresztül folyamatosan erőteljes, sűrű, szürke hamufelhő tört az ég felé. A világ egyik legveszélyesebb vulkánja egyébként szerepel az évtized 16 vulkánjai felsorolásban, amelyeket külön kutatnak, mivel jelentős kockázatot jelentenek a heves kitörések szempontjából.

A becslések szerint a mostani kitörés gázai, törmelékei, valamint a hamu alkotta kitörési felhő háromezer méteres magasságban alakult ki, amire figyelmeztették a régióban haladó repülőgépek pilótáit. A vulkán legutóbbi, 2019-es kitörésekor több ezer ember kényszerült elhagyni otthonát.

vulkánkitörés
vulkán
Pápua Új-Guinea

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű