Ugrás a tartalomra

Könyvbemutatóval egybekötött hitismereti nap Szabadkán

2024.02.24
12:48
2024.02.24
16:30
Forrás
Pannon RTV
A bemutatott Hungaria Rómából című könyvet Msgr. Dr. Tóth Tamás, egyetemi magántanár és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára írta.

A kötet 2021-ben jelent meg a Szent István Társulat gondozásában. Az érdeklődők kötetlen beszélgetésen is részt vehettek a szabadkai Diákotthonban, majd az Avilai Szent Teréz Székesegyházban a szentmisét is meghallgatták.

Msgr. Dr. Tóth Tamás, egyetemi magántanár, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára: „ A könyv 20 válogatott tanulmányt tartalmaz, egyháztörténeti munkásságomnak egyfajta összefoglalása ez. A bemutató autoritását az adja, hogy nagyon sok olyan tanulmány van, amely bácskai, szabadkai kötődésű. Ennek az az eredője, hogy egyháztörténészként is nagyon érdekel Bácska története. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papja vagyok. Ez történelmileg összetartozó vidék volt. Számomra nagyon nagy élmény volt és most is mindig élmény a Bácskába eljönni, a Bácskának a sokszínűségét, életerejét megtapasztalni. Ezért is kezdtem ezzel a témával foglalkozni. Különösképpen a 18-20. század eseményei, amelyek foglalkoztatnak és ebben a könyvben is ilyen történelmi tanulmányok köszönnek vissza.”

Szabadka
könyvbemutató
hitismereti nap
Keresztény Értelmiségi Kör

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.