Ugrás a tartalomra
Pixabay

A környezetvédelem miatt tiltanak be nagy teljesítményű számítógépeket Amerikában

2021.07.30
21:10
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az Egyesült Államok hat államában is tilos lesz olyan számítógépeket értékesíteni, amelyek az átlagosnál nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek.

A szigorítás csakis az egyben kapható, videokártyával, processzorral, illetve a többi komponenssel felszerelt számítógépekre vonatkozik. Az egyes hardverelemeket nem tiltják be, azok külön-külön továbbra is megvásárolhatók maradnak.  A szokatlan változást a high-end, azaz az átlagosnál erősebb PC-k magas energiaigényével és környezetvédelmi okokkal magyarázzák a törvényhozók.

A gond tehát nem az eszközök sebességével, hanem a fogyasztásával van.

Az érintett államokban úgynevezett fogyasztási limitet is beállítanak, ami a PC-k esetében évi maximum 75 kilowattóra lett.

A friss rendelkezés miatt több gyártó már vissza is hívta gépcsomagjait a boltokból, mivel a törvényt az idén július 1-jéig összeállított gépekre kell alkalmazni. Kivételnek számítanak viszont a játékkonzolok és azok a készülékek, amelyeket darabokban szállít le a gyártó, és a felhasználónak kell összeraknia.

számítógép
környezetvédelem

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.