Ugrás a tartalomra

Legalizálják Németországban a marihuána birtoklását és fogyasztását

2023.08.16
13:49
2023.11.02
08:51
Forrás
B92
A német kormány jóváhagyta a marihuána legális birtoklását és fogyasztását, de csak korlátozott mennyiségben.

A törvényjavaslat értelmében legálisan 25 grammnyi kannabiszt lehet majd birtokolni, továbbá legfeljebb három kendernövényt lehet termeszteni otthon. Kannabisz-shopok nem lesznek, de a 18 évnél idősebb német állampolgárok csatlakozhatnak egy non-profit kannabiszklubhoz. Ezek termeszthetnek marihuánát, de csak a tagjaik személyes fogyasztása céljából. Egy személy csak egy klubhoz csatlakozhat, egy klubnak pedig maximum 500 tagja lehet. Az illetékesek azt remélik, hogy az új törvénnyel sikerül visszaszorítani a feketepiacot, megvédeni a fogyasztókat a szennyezett termékektől és csökkenteni a kábítószerrel kapcsolatos bűnözést. Az új szabályok akkor lépnek hatályba, ha a német parlament megszavazza a törvényt. A Bundestag csak a nyári szünet után kezdi tárgyalni a javaslatot, így várhatóan ősszel szavaz majd róla.

Németország
marihuána

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.