Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Levendulanapok Szabadkán

2022.07.02
16:17
2022.07.02
17:20
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.

Az elkelt áru bevételéből a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek tanszercsomagot vásárolnak a szervezők.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Levendulacsokrok, illóolajok, szappanok, de nemez áru, tűzzománc és gyöngyfűzéssel készült ékszerek is várják a látogatókat Szabadkán. Loboda Király Lenke minden évben nagy örömmel nézelődik a levendula-vásáron: „Ma levendulatöveket vásároltam, szeretném kiültetni az udvarba. Nagyon szeretem a levendulát, az illatát, úgyhogy próbálkozunk, hátha tudjuk bokrosítani."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Toma Erzsébet az első Jótékonysági Levendulanapokon kapott kedvet a levendula termesztéséhez. Akkor vásárolta meg az első tövet, amit azóta hatszáz tőre szaporított a kertjében: „Készítek ilyen kis zacskókat, kis csokrokat, és hozom a kis töveket. Ezeket most már elvitték. Meg beszereztem egy újabb fajtát, ami nincs nálunk még meghonosodva: a francia levendula."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Jótékonysági Levendulanapokat a VMSZ Női Fórumának vasutastelepi tagozata. A helyi közösség standján mindenféle, levendulából készített termék közül lehet választani, amelyek árát jótékonysági célra fordítják.

Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fórum helyi szervezetének elnöke: „Levendulaolajat, vágott levendulát, levendulapárnácskákat, különböző, levendulával mintázott tárgyakkal lehet találkozni, valamint nagyon sokféle kézműves dolgot lehet itt találni. A Jótékonysági Levendulanapoknak a fő célja, hogy tanszercsomagokat vásároljunk az itt élő gyermekek számára."

A rendezvénynek minden évben egyre több látogatója van, és az árukínálat is folyamatosan bővül.

levendula
Vasutas Helyi Közösség
Rózsa Ramóna

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.