Ugrás a tartalomra

Ma van az anyanyelv nemzetközi napja

2023.02.21
12:40
Forrás
Pannon RTV
Az anyanyelv ápolása fontos, mind a többségi, mind pedig a kisebbségi nyelvek vonatkozásában - írta közleményében a szerb emberi- és kisebbségi jogok minisztériuma.

Ennek értelmében Szerbiában a kisebbségek nyelvén is zajlik oktatás, emellett pedig a médiában és a kulturális életben is használhatók ezek a nyelvek. Az országban a szerb nyelv mellett még 14 van hivatalos használatban. Az UNESCO közgyűlése egyébként 1999-ben nyilvánította február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává. A nemzetközi szervezet ezzel szeretné felhívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.

anyanyelv nemzetközi napja

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.