Ugrás a tartalomra

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

2023.12.07
22:25
2023.12.08
16:45
Forrás
Pannon RTV
A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Zsúfolásig megtelt nézőkkel a topolyai Sarlós Boldogasszony-plébániatemplom. Sokan szerették volna személyesen meghallgatni Mága Zoltán koncertjét.

Kocsicska Mónika, Temerin: „Először vagyunk a koncertjén. Nagyon sok szépet hallottunk róla, meg láttuk a televízióban. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk.”

Kurfis Aranka, Topolya: „Szeretem nagyon, a TV-ben már az ismétléseket nagyon sokszor végignéztem.”

Mága Zoltán másodszor adott koncertet a topolyai templomban. Pásztor István egy fantasztikus ember volt, akivel még 2019-ben közösen szerveztek jótékonysági koncertet Vajdaságban - nyilatkozta stábunknak. „Pásztor István barátomra emlékeztünk. Ő fantasztikus ember volt. Ő képes volt hidakat építeni emberek és országok között.”

Az esemény fővédnöke dr. Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke elmondta, a múlt héten Adán, és a héten megtartott topolyai emlékkoncertnek megerősítő jellege is volt a vajdasági magyarság szempontjából. „Nagyon hálás vagyok Mága Zoltán művészúrnak, hogy eljött és ingyenesen két hatalmas hangversenyt tartott a vajdasági magyaroknak az adventi időszakban, valamint Pásztor István emlékére. Az, hogy ő milyen nagy ember, az is mutatja, hogy jegyeket is felajánlott az újévi budapesti koncertjére.”

A két koncerten közel 3 ezer ember jelent meg.

Mága Zoltán
Dr. Pásztor Bálint
koncert

Most

13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.