Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Marad a télies, hideg idő

2022.01.10
14:47
2022.01.10
17:01
Forrás
Pannon RTV
Kedden több lesz a felhő felettünk, a reggeli órákban havazásra is számíthatunk, jó néhány fokkal fagypont alatt lesz a hőmérséklet.

A meteorológusok a jeges utakra hívják fel a figyelmet. Csütörtöktől azonban ismét melegszik az idő, ami a frontra érzékenyek számára megterhelő lehet.

Az előttünk álló napokban már több napfényt is élvezhetünk, de marad az évszaknak megfelelő idő. Az éjszakáink didergősek lesznek, az utak tehát a kora reggeli órákban továbbra is csúszósak lehetnek. Mindenképpen közlekedjenek óvatosan.

Kedden még túlnyomóan felhős időre számíthatunk térségünkben, helyenként havazás is várható. Az előrejelzések szerint a héten szerdán lesz a leghidegebb, még legmelegebb órákban sem emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet. A hét második felében azonban egy átmeneti nyugodtabb időszak következik a csapadékot illetően, csütörtöktől több napsütésre számíthatunk, derűs időt jósolnak a meteorológusok.

Pannon RTV

Kovács Géza, klímakutató: "Egy erős kifejezett melegfronti hatás lesz főleg pénteken illetve szombaton. A melegfrontra érzékenyeknek fel kel készülni, hogy lesznek olyan tünetek, amelyek ugye a lassuló mozgást, tehát a lassuló reflexidőt, fejfájás, szédülést, fáradtságot, erőteljesebb fáradtságot okoznak."

Annak ellenére, hogy a napsütéses időszakokban javul a hangulat, a fronthatás megviselheti a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és az idősek számára is megterhelő lehet. Misa Dragičević minden reggel 5-6 km-t sétál a palicsi tóparton, nem zavarják a hirtelen beköszöntött hidegek.

"Az időváltozást a melegből a hidegre nem érzékelem. Ezért rendszeresen sétálok. Szeretem a telet, főleg akkor, amikor minden fehér, amikor hó van, mert így is nőttem fel."

Pannon RTV

Verona Vujinović a fronthatás miatti kellemetlenségek ellensúlyozása végett sétál ki minden délelőtt a tópartra.

"Ezt érzem, igen. Nem jól esik, de éppen azért hagyom úgy magam mögött ezeket az érzéseket, és ha jó idő van biciklivel, ha nem, akkor így gyalog kijövök, élvezem nagyon."

A hét végén az évszaknak megfelelően alakul az időjárás, vasárnap egy valamelyest visszaesik a hőmérséklet. Napközben néhány fokkal fagypont felett, általában 2-3 fok körül alakulnak a maximumok, éjszaka viszont gyenge fagyra van kilátás.

hideg
tél
havazás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.