Ugrás a tartalomra

Még javában tart a tél, de sokan már a nyaralásukat tervezgetik

2024.01.30
15:25
2024.01.30
17:14
Forrás
Pannon RTV
Jó nyaralási szezonra számítanak az utazási irodák. A foglalások már november és december folyamán megkezdődtek, ugyanis akkor jóval olcsóbbak az árajánlatok, és nagyobb a választék is, mint közvetlenül az idény előtt.

Még javában tart a tél, de sokan már a nyaralásukat tervezgetik. Egyesek egyénileg szervezik meg a nyári üdülést. A hajdújárási Haskó család még decemberben lefoglalta idei üdülésüket. Július végén utaznak Bulgáriába. A 7 éjszakáért, all inclusive ellátással, 3 személyre 1300 eurót fizetnek.

Haskó Harmat Anita, Hajdújárás: „Néztünk Horvátországot is, de annyira magasak az árak, hogy így döntöttünk Bulgária mellett. Tavaly Tunéziában voltunk, azzal is megvoltunk elégedve, de most nem nézünk repülős utat, inkább olyan helyet nézünk, ami autóval is könnyen megközelíthető. És nem mellesleg azért Bulgária, mert sok kisgyerekes családdal utazunk. Idén valahogy úgy jött össze, hogy 12 felnőtt és 6 gyerek fog menni egyszerre. Bulgária azért jó választás, mi Sunny Beach-re megyünk, Napospartra, mert homokos tengerpart, lassan mélyülő víz, és olyan hotelt választottunk, ami direkt a parton van. Nekünk családosoknak sokkal könnyebb dolgunk van úgymond.”

Ha valaki mégis az utazási irodákat választaná, mert egyszerűbbnek tartja az ügyintézést, jó, ha tudja, hogy most, bőven van nyaralási ajánlat, és ilyenkor legnagyobb az árengedmény is. A szerbiai turisták körében a legnépszerűbb nyaralási desztináció idén is Görögország és Tunézia. Görögország esetében a szezonon kívüli árak 120-150 euró körül mozognak fejenként, míg főszezonban 200-300 eurót is meghaladhatja az ár.

Bojana Kalači, egy szabadkai utazási iroda tulajdonosa: „A következő úti cél, ami továbbra is érdekes és népszerű volt a tavalyi évben is, az Tunézia. Ha Törökországot, Egyiptomot és Tunéziát nézzük, akkor Tunézia a legjobb ár mindenki számára. Tunéziában körülbelül június 20-tól már melegebb a víz, a Földközi-tenger, ott a repülő és az adók, az all inclusive ellátás, a napágy, a napernyő, és még sorolhatnánk, tehát, ha minden benne van az árban, akkor 500 eurót kell fizetni. Ha a szezon közepén mennek nyaralni, akkor drágább a nyaralás, de ez megint csak attól függ, hogy milyen szállodát választanak, 4 vagy 5 csillagosat-e.”

Horvátország és Montenegró az utóbbi időben nem túl népszerű, hiszen az árak az egekben vannak. Az utazási iroda tulajdonosa elmondta, idén visszatérni látszik az utazási kedv. Nagyon sok a foglalás, ami azt jelenti, hogy kezd minden visszatérni a koronavírus előtti időszakhoz.

nyaralás
foglalás
utazási iroda

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.