Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Meghosszabbítja az új autók eladására vonatkozó akcióját a szerbiai Fiat

2020.10.18
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
Aki 500L típusú gépkocsit szeretne vásárolni, az továbbra is 2200 euróval olcsóbban juthat hozzá az új autóhoz, a gyár ugyanis ennyiért számítja be a vásárló korábbi autóját.

A koronavírus-járvány nagyban visszavetette az új autók eladását Európában. A legkritikusabb hónapokban néhol a felére csökkentek az eladási mutatók. Ezért sok gyártó különféle akciókkal próbálja értékesíteni gépjárműveit. Így tett a Fiat is Szerbiában. Az 500L típusú modelleket 2200 euróval olcsóbban vásárolhatja meg az, aki használt autóját becseréli. Az érdeklődés az elmúlt egy hónapban hatalmas volt, több mint ezren vettek ilyen autót. Igor Ševo, kereskedelmi igazgató, Fiat Chrysler Automobiles: „Az elmúlt hónapokban 40 százalékkal nőtt az eladott 500L modellek száma. A vásárlók hatalmas érdeklődése miatt úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk az akciót.”

Szerbiai RTV

A Fiat eddig 14 ezer régi autót hasznosított újra ilyen és ehhez hasonló akciók során Szerbiában. Az utakon közlekedő gépkocsik öregek, így nem véletlen az akció sikere - mondta egy másik autókereskedő, Miloš Petrović. „A Szerbiában közlekedő autók átlagéletkora 17 év. Ez azt jelenti, hogy hatalmas lehetőség van abban, hogy a végét járó autókat valahol tárolják. Tehát, ha az állam támogatást indít, akkor könnyen megtörténhet ezeknek az autóknak a cseréje, majd az újrahasznosítása is.”

A szerb állam az elektromos, illetve a hibrid autók vásárlásának támogatására egymillió eurós keretösszeget látott elő. Ennek ellenére azonban nem sokan éltek a lehetőséggel, mindössze 80 ilyen gépkocsi kelt el. Az autókereskedők szerint ennek egyik oka, hogy az országban kevés az ilyen autók számára szükséges töltőállomás.

Fiat
Fiat 500L
használt autó
vásárlás
akció
elektromos autó
hibrid autó

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű