Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Meghosszabbítja az új autók eladására vonatkozó akcióját a szerbiai Fiat

2020-10-18
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
Aki 500L típusú gépkocsit szeretne vásárolni, az továbbra is 2200 euróval olcsóbban juthat hozzá az új autóhoz, a gyár ugyanis ennyiért számítja be a vásárló korábbi autóját.

A koronavírus-járvány nagyban visszavetette az új autók eladását Európában. A legkritikusabb hónapokban néhol a felére csökkentek az eladási mutatók. Ezért sok gyártó különféle akciókkal próbálja értékesíteni gépjárműveit. Így tett a Fiat is Szerbiában. Az 500L típusú modelleket 2200 euróval olcsóbban vásárolhatja meg az, aki használt autóját becseréli. Az érdeklődés az elmúlt egy hónapban hatalmas volt, több mint ezren vettek ilyen autót. Igor Ševo, kereskedelmi igazgató, Fiat Chrysler Automobiles: „Az elmúlt hónapokban 40 százalékkal nőtt az eladott 500L modellek száma. A vásárlók hatalmas érdeklődése miatt úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk az akciót.”

Szerbiai RTV

A Fiat eddig 14 ezer régi autót hasznosított újra ilyen és ehhez hasonló akciók során Szerbiában. Az utakon közlekedő gépkocsik öregek, így nem véletlen az akció sikere - mondta egy másik autókereskedő, Miloš Petrović. „A Szerbiában közlekedő autók átlagéletkora 17 év. Ez azt jelenti, hogy hatalmas lehetőség van abban, hogy a végét járó autókat valahol tárolják. Tehát, ha az állam támogatást indít, akkor könnyen megtörténhet ezeknek az autóknak a cseréje, majd az újrahasznosítása is.”

A szerb állam az elektromos, illetve a hibrid autók vásárlásának támogatására egymillió eurós keretösszeget látott elő. Ennek ellenére azonban nem sokan éltek a lehetőséggel, mindössze 80 ilyen gépkocsi kelt el. Az autókereskedők szerint ennek egyik oka, hogy az országban kevés az ilyen autók számára szükséges töltőállomás.

Fiat
Fiat 500L
használt autó
vásárlás
akció
elektromos autó
hibrid autó

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.