Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

2022.09.25
18:33
2022.09.26
07:30
Forrás
Pannon RTV
Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.

A moholi esemény a parasztesküvel indult, majd el is kezdődött az egész napos rendezvény.

Hogy időben elkészüljön az ebéd, amely a legtöbb esetben körömpörkölt volt, a szakácsnők már a délelőtti órákban leadhatták süteményeiket a sütiversenyre. A férfiak közben már versenylázban égtek.

Oláh Dániel, tag, Jól Kinézünk Csapat, Mohol: „Tavaly a Traktoristák csapatával indultunk. Idén teljesen másik csapattal. Tavaly sikerült az első helyet elérnünk, idén is nagyon szeretnénk törekedni arra, hogy benne legyünk bár az első háromban, de legszebb lenne, ha címvédéssel meg tudnánk nyerni az idei évet is.”

Pannon RTV

Míg az ügyességi játékokban a Vajdaság egész területéről érkező 10 csapat mérte össze tudását egyebek mellett talicskatolásban, zsákcipelésben és csizmadobálásban, a főzőversenyen 45 csapat szakácsai bizonyíthattak. Érdekesség, hogy a versenyzőkhöz idén egy több országból verbuválódott nemzetközi csapat is csatlakozott.

Péter István, a romániai csapat koordinátora: „Egy Erasmus+ program keretén belül veszünk részt. Zentáról érkezett a csapat, ahol 42 fő van itt hat országból. A helyi szerb iskolából érkeztek fiatalok, Magyarországról, Romániából, Macedóniából, Lengyelországból és Csehországból, és azt mondtuk, hogy közösön nekivágunk a versenynek és egy igazán nemzetközi pörköltet fogunk összehozni.”

Pannon RTV

A népszerű rendezvényt idén nyolcadik alkalommal tartották. A többezres rekordszámú látogatottság csak hab volt a tortán.

Tóbiás József, elnök, adai VMSZ: „Elmondhatjuk, hogy ez a rendezvény a legnagyobb moholi rendezvénnyé nőtte ki magát itt a néhány év alatt, amióta átvettük a szervezését. Nagy öröm számunkra, hogy már a tavasztól, illetve a nyár alatt folyamatosan kérdeznek bennünket az emberek, hogy mikor lesz, lesz-e, meg tudjuk-e szervezni. Egyébként a Bethlen Gábor Alapítvány és Ada község önkormányzata támogatója ennek a rendezvénynek.”

Pannon RTV

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság elkötelezett abban, hogy segítse az aszály miatt nehéz helyzetbe került termelőket - mondta Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, aki maga is ellátogatott a Parasztolimpiára.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Az idei évben is az öntözőrendszerek és a vízgazdálkodásnak a projektjei voltak leghangsúlyosabbak, viszont azt is el kell mondani, hogy az idei évben szintén voltak a mezőgazdasági titkárságnak olyan támogatási vonalai, amelyek az új gazdaságok megnyitását ösztönözte, a fiatal gazdákat támogatva.”

A VIII.Moholi Parasztolimpia győztese a kavillói El Kavilló csapata lett. Az eseményt évről-évre a Moholi Konyhakertészek Egyesülete, a helyi civil szervezetek, valamint a VMSZ helyi szervezete rendezi meg közösen. Az idei hatalmas sikeren felbuzdulva már a jövő évi Parasztolimpiát igyekeznek előkészíteni.

Mohol
parasztolimpia

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.