Ugrás a tartalomra

Meglepetés az újvidéki ovisoknak

2023.12.16
12:28
2023.12.16
16:55
Forrás
Pannon RTV
31 iskola előkészítős nagycsoportos óvodás részesült adventi ajándékcsomagban az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban péntek este.

A gazdag csomagot a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség biztosította. Ezzel is ösztönözni szeretnék a szülőket arra, hogy szeptemberben magyar tannyelvű osztályba írassák a gyermeküket.

Könyvek, édességek és iskolai tanszerek: filctollak, zsírfestékek, golyóstollak. A tiszakálmánfalvi Eléna nagyon megörült az ajándékcsomagnak.

Bábi Eléna, óvodás, Tiszakálmánfalva:
„ Írunk vele a télapónak, Jézuskának.
- Hová teszed a csomagot, a karácsonyfa alá? Vagy kibontod?
- Kibontom.”


Bábi Ella kétgyermekes anyuka. Eléna a nagyobbik lányuk, aki a tiszakálmánfalvi általános iskolában kezdi majd tanulmányait.

Bábi Ella, édesanya, Tiszakálmánfalva: „Nagyon örülünk neki, sokat jelent, a zene és a műsor pedig még többet is, mint amit a csomag tartalmaz.”

Az ünnepélyes adventi csomag kiosztást Juhász Gábor: Tudom én már... című, dalos mesekönyvének bemutatója és a Juhász zenekar koncertje előzte meg.

Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Nagyon fontos az, hogy ezek a gyerekek már kiskorukban megismerjék a népi hangszereket, hogy lássák azt, hogy a népi hangszerek mellett, milyen jókat lehet mulatni, mennyire jól tudjuk magunkat érezni a népzene mellett, és hogy a hagyományaikkal megismerkedjenek. Hagyományos mesterségeket mutatunk be a könyvben és a koncerten is.”

Újvidéken egyébként három általános iskolában folyik magyar nyelven is az oktatás: a József Attila Általános Iskolában, a Sonja Marinković Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék
óvodás
ajándékcsomag
advent
Juhász Gábor
Juhász zenekar

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.