Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

A meleg hétvégét változékony időjárás követi

2019-03-25
14:32
2019-03-25
17:28
Forrás
Pannon RTV
Vasárnapig marad is a szinte naponta változó időjárás. Jelentős mennyiségű csapadékra viszont továbbra sincs kilátás a meteorológusok szerint.

A hétvégén gyakorlatilag még mindenki rövid ujjúban volt, hétfőre azonban újra előkerültek a kabátok. Egészen a következő hétvégéig számítani kell arra, hogy nem lesz napos idő, sőt a hőmérséklet a fagypontot is megközelíti.

A szabadkai Búzás Brigitta arra számított, hogy a tavaszias hétvége után már végleg itt a tavasz: „A hétvége jó volt, meleg, napsütéses idő volt. Számítottam arra is, hogy ez lesz. Nem lett, de reménykedem benne, hogy minél előbb meleg lesz.”

A hirtelen beáramló időjárási fronthatások a közhiedelemmel ellentétben nem csak az időseket, de a fiatalokat is megviselhetik. Tamás Éva, Szabadka: „Nagyon fáj a fejem az ilyen időben. Sajnos a hétvégén beteg voltam. Nagyon szép időnk volt szombaton és vasárnap is, de nem tudtam csatlakozni.”

A hét hátralévő részében is marad a szeles, változékony időjárás. Kedden a felhős idő mellett kevés napsütésre számíthatunk. Szerdán már valamivel több napsütés lesz a jellemző, de csütörtökön és pénteken újra erőteljes felhősödés várható, élénk szélmozgás mellett. Számottevő csapadékra nem számíthatunk a szakemberek szerint. Napközben 10-13, éjszakánként 0-3 fokos hőmérsékleteket jósolnak.

időjárás

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.