Ugrás a tartalomra

Mézes finomságokat készítettek Horgoson a szorgos kezek

2024.02.25
16:16
2024.02.25
19:53
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a Süssünk, süssünk programban valósult meg, amelyet a József Attila Könyvtár horgosi fiókja és a Művelődési Ház közösen szervezett meg.

Mézes puszedlit sütöttek a fiatalok a Művelődési Házban Danyi Erzsébet segítségével. A gyerekek két csoportban segítettek elkészíteni a finomságot. Berényi Nikolett is eljött a programra, ugyanis szeret a konyhában tevékenykedni: „Mivel nagyon szeretek segítkezni a konyhában, ezért öröm volt itt lenni mind a két alkalommal.”

A mézes puszedlit elég könnyű elkészíteni, ezért a fiatalok is gyorsan megtanulják. Ráadásul igen ízletes és sokáig eláll.

Danyi Erzsébet, Horgos: „Mézet, vajat összemelegítünk, a száraz alapanyagokkal összekeverjük, utána a kettőt együtt összegyúrjuk, és pihentetni kell egy órát minimum.”

A programot másodszor szervezték meg. Először Paskó Csaba atyával készíthettek túrós finomságot az érdeklődők, most pedig mézes finomságokat. Olyan recepteket dolgoznak fel helyi termelők segítségével, amelyek a homokháti térségre jellemzőek.

Sós Nóra, program koordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „A Süssünk, süssünk egy programfolyamat, ami igazából a homokháti receptgyűjtemény projektben valósul meg, amit a tavalyi év decemberében indítottuk útjára és bízunk abban, hogy minél inkább népszerű lesz a többiek körében, és minden hónapban egy – egy ünnepkörhöz, eseményhez szeretnénk sütni homokháti térségre jellemző finomságot.”

A receptek begyűjtése még mindig tart, a szervezők ezeket könyv formájában szeretnék kiadni, melyet várhatóan a szüreti napokon mutatnak be.

Horgos
süssünk
Sós Nóra

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.